top of page

insinööritoimisto

Jällenmyymme  ja asenamme seuraavat Lämpöpumput.

Alféa Hybrid Duo Oil

Hybridilämpöpumppu

 
Ilmavesilämpöpumppu ja öljykattila integroituna kytkentää vaille valmiiksi paketiksi.
 

Mallit 11, 14 ja 16 kW. Käyttövesisäiliö 125 l. Varatehona kaikissa 25 kW LowNOx öljypoltin.

 

Ihanteellisin lämpöpumppuvaihtoehto vanhan öljykattilan tilalle. Kattilahuoneen tekniikka valmiiksi asennettuna.

 

COP jopa 4.

Ilmavesilämpöpumppu säästää ja öljylämmitys varmistaa

 

Atlantic Alfea Hybrid Duo Oil on nimensä mukaisesti hybridilämmityslaite, joka ottaa lämpöenergian pääasiassa ilmasta ja toissijaisesti öljystä. Siinä on siis yhdistettynä ilmavesilämpöpumppu ja öljykattila.

Kaikilla ilmavesilämpöpumpuilla on oltava joku apulämmönlähde erittäin kovien pakkasten varalle, kun pelkän lämpöpumpun teho ei riitä kattamaan kaikkea talon ja käyttöveden lämmitystä. Tavallisilla ilmavesilämpöpumpuilla tuo lisälämmönlähde on sähkövastus. Atlantic Alfea Hybrid Oilissa se on öljylämmitys.

Atlantic Hybrid Oil – täsmäisku energiaremontoitavaan öljylämmitystaloon

 

Viimeistään silloin, kun vanha öljykattila ja öljypoltin tulevat tiensä päähän, on erittäin kustannustehokasta vaihtaa päälämmönlähteeksi auringon tuottama lämpö joka ilmavesilämpöpumpulla siirretään talon lämmitysveteen.

 

Ulos asennetaan ulkoyksikkö joka kylmäaineen avulla siirtää lämmön vanhan kattilan tilalle sijoitettuun sisäyksikköön joka on itse asiassa myös nykyaikainen öljykattila.

 

Öljyä kuluu jatkossa yleensä ainoastaan murto-osa aiemmasta määrästä. Koska laitteisto käyttää öljyä ainoastaan huipputehojen tuottamiseen, voi ennen vuodessa poltettu öljymäärä riittää nyt jopa 10 vuotta.

 

Lämpöpumpun hyötysuhde COP on 4,3 (+7/35). Ratkaisevaa on kuitenkin vuosihyötysuhde joka muodostuu koko lämmityskauden kulutetun ja saadun energian suhteesta. Käytäntö on osoittanut, että entiset lämmityskustannukset yleensä puolittuvat.

Öljylämmitys suomalaisissa kodeissa

 

Yleisimmin öljylämmitysjärjestelmä on rakennettu 1950-1980 -lukujen patterilämmitteisiin taloihin. Taloja, joissa lämmitysjärjestelmä on alkuperäinen, on maassamme vielä yli 200 000 kpl. Niissä vaaditaan siis lähivuosina lämmitysjärjestelmän uusimista.

 

Uusiminen toki on järkevintä suorittaa ennen kuin vanha kattila hajoaa, se kun tapahtuu yleensä talvella ja vieläpä viikonloppuna kun korjaukset on tehtävä hätätyönä. Tällöin kiireessä öljylämmitysjärjestelmä vain vaihdetaan uuteen, koska ei ole aikaa alkaa suunnitella energiaremonttia kun talo jäätyy ja on hätä. Tällöin myös on monasti maksettava se mitä pyydetään, kunhan asennusfirma vain jostakin saadaan paikalle.

Energiaremontti öljylämmitystaloon

 

Kun energiaremonttia päästään miettimään rauhassa, muodostuvat yleisemmin vaihtoehdoiksi joko maalämpöpumppu tai ilmavesilämpöpumppu.

Kun öljylämmitystalossa on yleensä patterilämmitys, tarkoittaa se että lämmitysverkoston tarvitsema menoveden lämpötila on aikanaan mitoitettu melko korkeaksi esim. 50° C tai ylikin. Nykyaikaisessa lattialämmitysjärjestelmässä selvitään vastaavasti n. 35° C asteella.

Tämä pattereiden tarvitsema lämpötila onkin ratkaisevassa asemassa mietittäessä vaihtoehtoja uudelle lämmitystavalle ja laitteen mitoitukselle. Lämpöpumput kun eivät haluaisi tuottaa kovin kuumaa vettä. Tuottavat kyllä, mutta hyötysuhde huononee jyrkästi ja kovimmilla pakkasilla tarvittava hyvin kuuma lämmitysvesi jää haaveeksi kun lämpöpumpputekniikan rajat tulevat vastaan.

Tästä syystä tarvitaan se apuenergian lähde. Maalämpöpumppu voidaan mitoittaa kylläkin ns. täystehoiseksi, jolloin lämpökaivo porataan riittävän syväksi tai tehdään kaksi lämpökaivoa ja pumpuksi valitaan riittävän suuritehoinen. Tämä kokonaisuus vain on kaikkein kallein.

 

Lämpöpumput tarvitsevat apulämmönlähteen

 

Osatehoiset maalämpöpumput ja ilmavesilämpöpumput ovat edullisempi investointi. Tällöin talon sähköliittymän ja sulaketaulun tulee riittää apuvastuksille vielä lämpöpumpun kompressorin lisäksi. Öljylämmitystalossa näin ei useinkaan ole. Koska lämmitys on perustettu öljykattilalle on liittymäkoko usein vain 3 x 25 A joka ei ole riittävä.
 

Atlantic Hybrid Duo Oil – ratkaisu kaikkiin näihin ongelmiin

 

Varmasti tarpeeksi kuumaa vettä, ja riittävästi

Tarpeeksi kuumaa vettä lämmityskiertoon on aina saatavana. Tehokas ulkoyksikkö tuottaa 60° C asteista vettä vielä -20° C pakkasella ilman mitään apuja, öljyn mukaan tulo nostaa saatavan lämpötilan tarvittaessa 80° C asteeseen. Lämpö eikä kuuma vesi lopu kovimmillakaan pakkasilla.

Sähköliittymää ei tarvitse suurentaa ja entinen tila riittää laitteelle

 

Talon sähköjärjestelmä riittää aina. Lämpöpumppu tarvitsee vain 3 x 16 A sulakkeet, koska huipputehot tehdään öljyllä.

 

Sisäyksikkö on vain jääkaapin kokoinen ja pitää sisällään koko pannuhuoneen tekniikan, joten sille löytyy tila pieneenkin kattilahuoneeseen.

 

Antaa pelivaraa öljyn ja sähkön hankinnalle

Koska öljyä kuluu normaalisti vain alle 200 litraa vuodessa, voi öljysäiliön täyttää sinä vuonna kun öljyn hinta on alimmillaan.

Sähköyhtiöiden varustaessa asiakkaansa etäluettavilla mittareilla ja valmiudella hinnoitella sähkö kulutushuippujen mukaan on odotettavissa sydäntalvella kalliimmat sähkön hinnat pakkaspäivinä. Tämä osuu pahasti niin maalämmön kuin sähköavusteisen ilmavesilämpöpumpun käyttäjälle. Atlantic Hybrid Oil sen sijaan voi käyttää öljyä aina sähkön hinnan käydessä huipussaan.

Kannattava investointi

 

Nopea takaisinmaksuaika. Nykyaikainen öljykattila ja poltin sekä uusi automatiikka maksavat normaalisti jo puolet Atlantic Hybridin hinnasta. Nyt koko laitteisto joka sisältää kaksi lämmitysjärjestelmää maksaa kuitenkin vain hyvän ilmavesilämpöpumpun verran, öljylämmitysjärjestelmä tulee ikään kuin kaupan päälle.

 

Helppo ja nopea asennus, mahdollista myös talvella

 

Asennus on helppoa koska kattilahuoneessa tarvitsee vain liittää lämpölinjat ja käyttövedet sisäyksikköön.

Ulkopuolisia osia tarvitaan yleensä vain täyttö- ja sulkuventtiilit sekä käyttöveden varolaiteryhmä (kuuluu toimitukseen) . Ulkoyksikön asennus vastaa suuren ilmalämpöpumpun asennustyön laajuutta.

 

Tehokas ulkoyksikkö

 

Ulkoyksikön kompressoria ohjataan invertterillä ulkolämpötilan ja siten tehontarpeen mukaisesti. Näin saadaan optimoitua ulkoyksikön lämmöntuottotarkasti vain siihen määrään jota kulloinkin talonlämmitykseen tarvitaan. Invertteriohjaus mahdollistaa jopa 30 % säästön perinteiseen tekniikkaan verrattuna.

 

Atlantic Alfea Hybrid Oil invertter ulkoyksikkö

Atlantic Alfea Hybrid Oil invertter ulkoyksikkö

bottom of page