top of page

insinööritoimisto

Alfèa Hybrid Duo Gaz Atlantic sisäyksikkö Fujitsu ulkoyksikkö

Rinnakkaiskytkentä tai Yksittäiskytkentä

 

Teollisuushalli ja toimistorakennuksen lämmitysjärjestellmä on vesipatteri ja lämmityksen hoitaa 2 kpl Alfèa Hybrid Duo Gaz lämpöpumppuja teholtaan 16KW(Ilma-Vesi lämpöpumppu) + 24 KW Kaasupoltin.

 

Lämmityspiiri on jaettu viiteen eri piiriin joista 3 on toimistoon ja kaksi teollisuushalli puolen piiriä.

 

Kattilat pystyy käyttämään rinnakkain jolloin saavutetaan se hyöty että jos jostain syystä toinen menisi häiriötilaan niin toinen hoitaa koko kiinteistön ylläpitolämpö.

 

Yksittäiskytkennällä toinen kattila hoitaa toimisto ja toinen teollisuushallin.

 

Järjestelmän vaihto tapahtuu sulkemalla tai avaamalla kaksi vipu venttiiliä.

 

Lämmitysjärjestellmä on ainutlaatuinen siinä mielessä että koko lämmitysjärjestellmä mitoitettiin ja rakennettiin vesipatteriverkostolle jossa menoveden lämpötila on 45 astetta ja paluu 35 astetta, ilman erillistä puskurisäilöitä sekä lämminvesivaraaja ja pattereissa käytetään normaaleja huonetermostaatteja. Järjestellmässä on lisäksi 30 % propyleeni Glykol sekoitus.

 

Vesi itsessään on paras lämmönsiirtoneste mutta ilman glykolia ja inhibiittoreita se jäätyy sekä ruostuttaa järjestelmät.

 

(Huom.: Kentältä voi kuulla huhuja että eräät lämpöpumpputoimittajat vaativat että vesipattereissa ei saa käyttää huonetermostatteja kuin käyttää lämpöpumpputekniikka. Tämähän on väärä väite ja täysin harhaanjohtava. Suunnittelussa on virhe jos vesipattereissa ei voi käyttää termostaatteja.)

 

Järjestelmä on ainutlaatuinen sen takia kun, kovilla pakkasilla talvella kun lämpötila laskee alle -25 astetta kytkeytyy sisäänrakennettu kaasupoltin kondenssi kattila päälle ja sen hyötösuhde voi olla jopa 108%. Täten ei tarvitse olla erillistä vesisäiliötä ja sähkövastuksia joka nostaisi pääsulakkeiden tehoa kohtuuttomasti(jopa 80amp), vaan edelleen riittää 20 Amp pääsulakkeet vaikka otetaan 2*24 KW lämpöä irti. 

 

Lämpö otettaan ulkoilmasta joka on tehokkaampi kuin maalämpö suurimmalta osain vuodesta kuin ilman keskilämpötila on vähintään 5 astetta ilmassa ja maassa maaveden lämpötila keskimäärin vain 3-4 astetta.

 

Alfêa Hybrid kattilat ovat valmiita kytkettäväksi verkostoon ja sisältävät –paisunta venttiilit, -paisunta astia, -kiertovesipumput, -käyttövesi säiliö jne. Eli tämä on valmis paketti ja se takia siinä on aivan ylivoimainen hinta laatusuhde. Tavallisesti kytketään vain meno ja paluuvesiputki sekä käyttövesi ja kaasuputket.

 

Savupiippukin on muoviputki ja riittää kuin vie piipun seinän läpi, sillä savukaasujen max lämpötila on <=40 astetta.

 

Kaikki vesipiirien suunnitellut vesimäärät ja nopeus säädettiin tarkasti suunnitelmien mukaan, eli koko verkoston tasopainostus, mikä on koko putkiasennuksen tärkein vaikuttaja siihen jos verkko toimii suunnitelman mukaisesti vai ei. "Moni putki asentajafirma ei edes osa mitata virtaukset ja suorittaa vaadittavat tasopainotukset kun ylenssä puuttuvat sekä suunnitelmat että laskelmat."

 

bottom of page